Avfuktere

Det har ikke vært uvanlig at folk har spurt om hvorfor man skal reparere hvitevarene når det er mulig å kjøpe nytt og billig. Vi mener det er flere gode svar på det.

Verkstedet for avfuktere

Pelles Verksted er verkstedet for avfuktere fra hele Norge. Vi sørger for reparasjon og vedlikehold, og vi gjør det enkelt for kunden som kun trenger å sende sine produkter til oss gjennom sitt lokale postkontor.

På verkstedet hos oss har vi alt av nødvendige testapparater, noe som gjør at vi finner feilen raskt og kan gjøre jobben mer effektivt. Før avfukterne sendes tilbake til kunden kontrolltester vi alt for å være helt sikre på å unngå ubehagelige overraskelser.

Avfuktere gir et bedre inneklima fordi det hjelper mot kondens, mugg, midd, sopp og bakterier. Særlig er disse til god hjelp på bad og vaskerom eller i kjellere. Høy luftfuktighet er skadelig for hus og hjem så vel som helsen. Derfor er vi så opptatt av raske, men profesjonelt utførte reparasjoner.

Hvorfor reparere avfuktere?

Det har ikke vært uvanlig at folk har spurt om hvorfor man skal reparere hvitevarene når det er mulig å kjøpe nytt og billig. Vi mener det er flere gode svar på det.

Det viktigste er miljøet. Vi ønsker ikke å bidra til et bruk og kast-samfunn, men et samfunn hvor vi alle snur tankegangen og blir mer miljøbevisst. Heldigvis merker vi at vi ikke er alene om å tenke slik, tvert imot merker vi en storendring. Stadig flere er opptatt av gjenbruk, og ønsker i likhet med oss å reparere produktene så langt det lar seg gjøre. Dette har vi støtte i også fra øverste hold, i sitt reviderte Økodesign-direktiv legger EU til rette for at det skal bli enklere og mer lønnsomt å reparere fremfor å kjøpe nytt.

Vil reparasjon lønne seg?

Det er viktig å alltid være helt ærlig ovenfor kunden. Derfor kontrollerer vi alltid hele produktet for å se hva en reparasjon faktisk innebærer, om det er så mye at det ikke vil lønne seg i det hele tatt.

Derfor har vi også gunstige avtale for EL-retur, en ordning med SERVA hvor vi sorterer alt av elektrisk avfall. Alt av våre hvitevarer og annet avfall hentes av Norsk Gjenbruk, som sørger for at flest mulig komponenter kan resirkuleres og brukes på nytt.

Dette reparerer vi også